Koffievarianten met melk

Barista

Cappuccino

espresso

Direct na de espresso is de cappuccino de eerstvolgende drank die een barista goed moet kunnen maken. Het is de eerste stap naar de latte Art waarbij de barista figuren met melk en melkschuim in de espresso schenkt. Maar ook hier moet de basis perfect zijn.

Cappuccino

Babyccino

Een babyccino is een koffievariant op de cappuccino maar dan zonder cafeïne voor de kleine kinderen.

Babyccino

Koffie verkeerd en latte macchiato

latte macchiato

De Franse benaming voor koffie verkeerd is caffe latte en is absoluut wat anders dan een latte macchiato. Besteld iemand een latte dan is dat dus een koffie verkeerd en geen latte macchiato. Als iemand overigens een macchiato besteld is dit overigens weer een andere variant.

caffe latte macchiato verkeerd koffie

Espresso Macchiato

Een Macchiato wordt ook wel eens een Espresso Macchiato of Caffé Macchiato genoemd en is heel anders dan een Latte Macchiato of een cappuccino. Gasten in de horeca kennen dit verschil vaak niet en het is dus raadzaam even door te vragen als er een Macchiato besteld wordt.

Espresso Macchiato

Cortado

melkschuim

Een Cortado is voor iemand die een cappuccino net wat te slap vind maar toch houdt van melk in zijn/haar espresso. De bereiding is gelijk aan deze van de koffie verkeerd maar de hoeveelheden zijn net even anders.

Cortado

Cafe Brulee

Een Cafe Brulee is koffievariant voor de echte zoetekauwen gebaseerd op de creme brulee.

Cafe Brulee