koffie

koffie

Koffie is een drank bereid uit de zaden van een koffieplant (Coffea); koffiebonen. De koffiebonen groeien in bessen aan houterige koffieplanten in ruim 70 landen. Het grootste koffie producerende land is Brazilië.
Door het gehalte cafeïne in de drank heeft koffie een oppeppende en verslavende werking. Na olie is koffie het meest verhandelde product op de wereld en volgens de Wereld-Voedselbank zijn er niet minder dan 500 miljoen mensen direct of indirect betrokken bij deze handel in koffie.

Gratis Baristacursus

Gratis baristacursus

Op deze website omschrijven we de barista heel kort als volgt:
De barista is een vakman gespecialiseerd in koffie en aanverwante producten. Hij heeft kennis van de verschillende koffievariaties, van koffiemachines en meestal ook van latte art
Dit is een variant op de wereldwijde definitie van het beroep die barista heet. Het Italiaanse woord Barista betekend niets meer en minder dan barman of –vrouw. Pas toen in de jaren 80 van de vorige eeuw de grote koffieketen ‘Starbucks’ zijn werknemers Barista begon te noemen verspreidde de term zich over de rest van de wereld. Rond de eeuwwisseling deed de term zijn intrede in Nederland en gingen ook andere koffiebars dan Starbucks zijn werknemers barista noemen.