al fresco koffie

Marokkaanse koffie

Marokkaanse koffie is een slow coffee gemaakt met de Al Fresco koffiezetmethode. Kook eerst het water in een steelpannetje. Doe hier de gemalen koffie in. De hoeveelheid gemalen koffie hangt af van je eigen smaak. Expirimenteren dus!
Breng dit geheel weer aan de kook tot er schuim omhoog komt. Haal het pannetje van het vuur en wacht tot het schuim weg is. Herhaal dit, meestal drie keer, tot er geen schuim meer omhoog komt. Voeg hier nu wat suiker met een beetje kaneel en peper aan toe. Roer het geheel door elkaar en laat het geheel enkele minuten trekken. Giet het geheel nu door een zeef met kleine gaatjes zodat alleen de koffie erdoor kan. Eventueel kan je dit ook door een koffiefilter of een schone theedoek laten lekken. De Marokkaanse koffie is erg sterk van smaak dus is het aan te raden deze te schenken in espressokopjes of kleine glaasjes.

Varianten op Marokkaanse koffie

Net als bij alle koffievarianten is er ook eindeloos varieren met de Marrokkaanse koffie. Om maar een voorbeeld te noemen wordt een Caffé Cassé geschonken in Marokko als variant op de Marokkaanse koffie. Deze wordt met melk in laagjes geschonken en heeft wel erg veel weg van een Leche Y Leche welke in met name Spaanstalige gebieden veel geschonken wordt.